måndag 17 oktober 2011

Glögg till första advent

GP:s klassiska Dunderglögg


Varje år när första advent kommer så har jag samma tanke, varför har jag inte gjort min egen glögg i år? Något år har jag haft sådan tur att jag fått en flaska av min vän Maria, men jag vill ju göra min egen glögg... OCH i år så är den nu tillverkad. I ett hörn av köket står en 10 liters spann och där ska den få stå till första advent. På fina flaskor ska jag då hälla Dunderglögg, GP:s Dunderglögg. Det känns riktigt spännande. Tänk att få skåla i vår aldeles egna glögg och tänk att få ge bort en flaska till goda vänner... längtar redan.


5 liter svagdricka
2,5 kg socker
5 skalade skivade råa potatisar
1 baket bakjäst
5 cm skalad färsk ingefära
1-2 paket russin
1 påse nejlikor
1 påse hela kardemummakärnor
1 kanelstång



Blanda alla igredienser i en 10 liters spann.




Häll svagdrickan över alla torra ingredienser och rör om med en slev.



Sätt plastfolie över spannen och stick hål i plasten. Låt brygden stå i lugn och ro i rumstemperatur i minst tre gärna sex veckor. Tappa upp i väl rengjorda flaskor med en hävert, utan att få med bottensatsen


evas matkasse längtar både till första advent men även till hela julhelgen!

GP:s Orginalrecept

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar