onsdag 28 september 2011

Hemmagjorda soltorkade cocktailtomater

Nu när det finns mängder av billiga tomater, speciellt cocktailtomater i butiken, eller kanske är det någon som har fina tomater från egen odling, passar det utmärkt att göra egna torkade marinerade cocktailtomater. Både billigare och framför allt mycket godare än de man kan köpa.

Soltorkade cocktailtomater med vitlök i olivolja


500 gr cocktailtomater
Ett par nypor fllingsalt
4-5 blad hackade basilikablad

3/4 örtsalt
6 skalade vitlöksklyftor
1 msk hackad basilika
2 dl olivolja


Sätt ugnen på 75 grader, gärna varmluft.
Skölj och halvera tomaterna och lägg dem med snittytan upp på en plåt med bakplåtspapper .
Strö över lite salt och basilikablad.
Låt tomaterna torka i ugnen i 4-6 timmar, beroende på hur stora de är.
De ska vara lite sega när de är klara, se till att de inte blir brända eller torra som fnöske.
Tag ut plåten och låt dem svalna något.
Blanda olivolja, örtsalt och basilika.
Varva tomater, vitlök och oljan i en glasburk.
Förvaras svalt!

Underbart gott i sallader, på hemma-gjord pizza och i bröd eller varför inte som en gå-bort-present :-)

Tomater klara att ställas in i ugnen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar