tisdag 6 september 2011

Årets glögg BLOSSA 11 med smaker av...

... KAFFE

Det ska bli mycket intressant att smaka denna underbara juldryck med smaker av Arabicabönor

BLOSSAs Åsa Orsvärn säger:
– BLOSSA 11 passar utmärkt till mörk choklad med hög kakaohalt, en vällagrad hårdost eller hemmagjord knäck, där man med fördel kan addera en skvätt BLOSSA 11 i knäcksmeten. Glöggen smakar utmärkt varm såväl som kall, men jag föredrar den rumstempererad.

Spännande säger jag och något att se fram emot!



13N54’20.11”89W43’33” Mellanamerika. Högsommar. Temperatur: 32°C. Luftfuktighet: 87%. Vidsträckta plantager vilar i skuggan på kaffeodlingen Finca Las Delicias, El Salvador. Arabicaträd sträcker sig mot solen. Samtidigt i Sydeuropa: Eftermiddag. Lätt bris. Solmogna druvor slumrar i tunga klasar på vinodlingarnas sluttningar. Tre sorter väljs omsorgsfullt ut för att förädlas och färdas långt bort. Sverige. Temperatur: -10°C. Rimfrost. I den nordliga midvintern sker det omtumlande mötet; två vita viner bryter av mot den rundade Arabicasmaken, medan det tredje förstärker kaffets karaktär. En ny upptäckt. En förening av mörkrostad elegans och Blossa starkvinsglögg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar