söndag 1 juli 2012

Rabarberchatney med tomat, vitlök och basilika

Så här på sommaren grillar vi i familjen allt som går att grilla. Vilket betyder allt som går att äta. Däremot kan jag ibland tycka att det är svårt att variera tillbehören.

Idag har jag, istället för att kolla på finalen i fotbolls EM, (Visst är det EM och inte VM?!!) kokat en fantastisk god rabarberchatney. Receptet kommer från Pappakock.

2 rabarberstänger
12 cocktailtomater (en ask)
1 liten rödlök
1 röd chili
0,5 vitlök (solo)
1 msk balsamvinäger
1 kruka basilika
2 msk farinsocker
1 msk olivolja
1 dl vatten
Salt
Svartpeppar

Skölj och skär rabarbern i ca 1,5-2 cm tjocka bitar. Finhacka rödlök och chili. Strimla basilika. Riv vitlöken på rivjärnets finaste stad. Hacka tomater grovt. Hetta köpen kastrull med olivolja i botten, tillsätt rödlök och rabarber, låt fräsa ett par minuter. Tillsätt tomaterna. Slå på vinäger och vatten samt farinsocker. Låt koka upp. Tillsätt chili och dra ner på värmen och låt småputtra. Lägg i vitlök och basilikan Rör inte för mycket i grytan för då trådar sig rabarbern. När rabarbern är mjuk ta av från plattan. Smaka av med salt och peppar, ev mer sötma. Slå upp i burkar och kyl.

Önskar alla en trevlig grillsommar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar