måndag 28 november 2011

Glöggtapas - Baconlindade dadlar

När man åker till kontoret är det mörkt och när man kommer hem så är det ännu mörkare än när man åkte. Vad är då mysigare än att tända ett par ljus när man sätter sig och äter frukost, jo att komma hem och tända alla ljus i huset samt värma sig lite glögg.

I familjen har vi som tradition att bjuda in till en glöggtapas med vänner. En härlig tradition som både gäster och vi uppskattar. När man ska bjuda på festligheter är det alltid svårt att dra gränsen. I år har vi bestämt oss att inte dra någon gräns, eller nästan ingen gräns, finns det stjärterum finns det hjärterum. ojoj det kommer bli trångt det vill jag lova MEN vi kommer säkert inte behöva värma upp huset ;-)

Vi kommer tillsammans med inbjudan även skicka med ett recept som gästen ska laga på en lite glöggtapasrätt. Hoppas gästerna uppskattar att bli bestämda över.

Under veckan kommer jag att dela med mig av några av recepten gästerna ska laga.

Dunderglögg och baconlindad dadel

Baconlindade dadlar
4-6 personer

16 dadlar
8 skivor bacon


Sätt ugnen på 225 grader.
Dela baconskivorna. Vira en halv baconskiva runt varje dadel.

Lägg dadlarna i en ugnsfast form
Baka i ugnen i cirka 10 minuter tills baconet blir knaprigt.

Servera genast!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar